Etsinnän peruskurssi - hybridi

05.01.2022 - 09.01.2022 Vantaa

Tervetuloa Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsinnän peruskurssille!

Etsintä peruskurssi järjestetään hybridi-koulutuksena, joka koostuu kahdesta eri osasta. Ensin suoritetaan teoriaosio etänä (Teams) keskiviikkona 5.1 klo 17:30-21:00, ja sen jälkeen käytännön osuus harjoitellaan Tikkurilassa urheilukeskuksen läheisyydessä sunnuntaina sunnuntaina 9.1. klo 13:00-17:00. Jotta kurssi hyväksytään sinun pitää osallistua sekä teoria- että harjoitusosioon.

Harjoituspainotteisella kurssilla pääset tutustumaan kadonneen ihmisen etsintään maastossa. Kurssin käytyäsi tunnet mm. seuraavat perusasiat:

  • Etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • Etsintämenetelmät
  • Käytännön toiminta maastossa

Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan. Harjoitukset järjestetään ulkona, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

Teoria osiota varten tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen sekä toimivan nettiyhteyden, harjoitusosiota varten säänkestävät vaatteet sekä mahdollisesti juomapullon ja pientä evästä. Jos sinulla on jo Vapepan kurssitodistus, ota se mukaan harjoitustilaisuuteen.

Ilmoittautuminen:

https://www.lyyti.in/etsintatammikuu22

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.12.2021. Osallistujille lähetetään hyvissä ajoin ennen kurssia kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet.

Kurssin järjestää VAPEPA Espoon paikallistoimikunta. Lisätietoja kurssista sähköpostitse espoo.vapepa(at)gmail.com. Kouluttajina toimii Anders Blomberg, Mikko Korhonen, Tia Laurmaa, Mape Kullberg ja Kalle Kivimaa.

Tervetuloa mukaan!