Ensihuollon jatkokurssi (16ot) PERUTTU

22.09.2023 - 23.09.2023 Kuopio

Koulutus on peruttu osallistujapulan vuoksi

Kurssin arvioitu kesto perjantaina 17.00-21.00 ja lauantaina 9.00-17.00, aika tarkentuu kesän jälkeen

Ensihuolto on ihmisen perustarpeista huolehtimista onnettomuuden tai muun kriisin jälkeen. Vapepan jäsenjärjestöjen hälytysryhmien rooli on tarvittaessa tukea sosiaaliviranomaisia esimerkiksi tulipalon tai muun onnettomuuden uhrien auttamisessa sekä erilaisissa häiriötilanteissa.

Harjoituspainoitteinen ensihuoltokoulutus on suunnattu ensihuollon peruskoulutuksen jo suorittaneille sekä henkisen tuen koulutetuille vapaaehtoisille. Koulutuksen aikana tutustutaan erilaisiin auttamistilanteisiin mm. case-kuvausten ja harjoitusten kautta. Koulutuksen loppuharjoituksen teemana on evakuointikeskuksen perustaminen.

 

Ilmoittautumiset 3.9. mennessä KLIKKAAMALLA TÄSTÄ.
Kurssille mahtuu enintään 20 vapaaehtoista.

Osallistujalla tulee olla suoritettu ensihuollon peruskurssi vähintään 1-2 vuotta ennen jatkokurssia ja hän on osallistunut toimintaryhmien harjoitus- ja koulutusiltoihin. Haemme kurssille myös koulutettuja henkisen tuen hälytysryhmien vapaaehtoisia sekä Vapepan johtoryhmätoimijoita. Viranomaisten edustajat ovat halutessaan tervetulleita tarkkailijan roolissa.

Koulutus sisältää ennakkotehtäviä. Osallistuminen aiheeseen orientoivaan webinaariin: Evakuointikeskuksen perustaminen ja ylläpito tiistaina 12.9. klo 17.30-20.00 on suositeltavaa, muttei pakollista.

Koulutus on maksuton.
Osallistujille tarjotaan perjantaina tukeva eväsmuonitus ja lauantaina lounas. Mahdollinen yöpyminen Kuopiossa on omakustanteinen ja kukin huolehtii siitä itse.

 

Lisätietoja: valmiuskouluttaja Mikko Sipilä, mikko.sipila [ät] sprkuopio.com
Kouluttajina mm. valmiuskouluttajat Mikko Sipilä ja Heli Laapotti

Koulutuksen järjestää SPR Savo-Karjalan piiri sekä Vapepan Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntatoimikunnat
Yhteistyössä mukana STEA ja OK-Sivis