Ensihuollon peruskurssi (8ot)

11.09.2021 - 11.09.2021 klo 9.00-15.00 Kuopio

SPR Kuopion osaston koulutustila, Puijonkatu 9

Ensihuolto on ihmisen perustarpeista huolehtimista onnettomuuden tai muun kriisin jälkeen. Vapepan jäsenjärjestöjen hälytysryhmät tukevat sosiaaliviranomaisia usein esimerkiksi tulipalon tai muun onnettomuuden uhrien auttamisessa sekä erilaisissa häiriötilanteissa.

Peruskurssilla opit perusasiat mm. seuraavista aiheista:

  • Neuvonta ja käytännön apu
  • Hätämajoituksen, ruokahuollon ja vaatetuksen järjestäminen
  • Autettavan terveydentilaan liittyvien tarpeiden selvittäminen
  • Auttamisvalmius ja hälyttäminen
  • Viranomaisten toiminta ja tukeminen
  • Auttajana jaksaminen.

Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan jäsenjärjestön hälytysryhmään, jonka viranomainen voi hälyttää avukseen. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

Koulutus on maksuton

Osallistujille tarjotaan kahvitus, mutta lounasruokailu on omakustanteinen joko omia eväitä tai paikkakunnan tarjontaa käyttäen.

Ilmoittautuminen tapahtuu 31.8. mennessä klikkaamalla tästä.
Kurssille mahtuu enintään 15 osallistujaa. Koulutus on suunnattu koronatilanteen vuoksi Pohjois-Savon alueen vapaaehtoisille.

Kurssi on kaikille avoin eikä osallistuminen edellytä ennakkotietoja. Osallistujille lähetetään ilmoittautumisen päätyttyä kurssikirje ennakkotehtävineen. Koulutus sisältää ennakkotehtävän.

Koulutus järjestetään suunnitellusti vallitsevan koronatilanteen mukaan, joten myös peruutus on mahdollinen. Koulutukseen osallistuvan tulee olla terve ja oireeton ja hänen tulee noudattaa turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Koulutuksessa noudatetaan turvallisuusvälejä sekä käytetään hengityssuojaimia.

Lisätietoja kurssista antaa valmiuskouluttaja Mikko Sipilä, mikko.sipila [ät] sprkuopio.com

Kurssin järjestää SPR Savo-Karjalan piiri ja Vapepan Kuopion paikallistoimikunta.

Yhteistyössä mukana STEA ja OK-Sivis