Ensihuollon yhteistyöharjoitus viranomaisten kannssa, Oulu 14.5.2024

14.05.2024 - 14.05.2024 klo 17:30 - 21:00 Oulu

Vapaaehtoiseksi auttajaksi tai maalihenkilöksi yhteistoimintaharjoitukseen?

Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun Oulun paikallistoimikunta yhdessä Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen, Pohteen sosiaali- ja kriisipäivystyksen, Oulun kaupungin ja poliisin kanssa järjestää yhteistoimintaharjoituksen. Harjoituksen aiheena kerrostalon tulipalo ja sen seurauksena perustettava tilapäinen evakuointikeskus.

Tavoitteena on harjoitella yhteistyötä vapaaehtoisten ja viranomaisten välillä. Vapaaehtoisten on mahdollista päästä harjoittelemaan ensihuoltoa, ensiapua, kirjaamista, haastattelua/tiedon keräämistä, henkistä tukea.

Toivomme erityisesti, että harjoittelemaan tulisivat Oulun lähialueen toimintaryhmistä sellaiset vapaaehtoiset, joilla on kokemusta/koulutusta: ensihuollosta, henkisestä tuesta, ensiavusta. Tarve on n.25 vapaaehtoiselle.

Jos haluat osallistua harjoitukseen auttajan roolissa, ilmoittaudu tämän linkin kautta!

Tarvitsemme yhteistyöharjoitukseen myös maalihenkilöitä, jotka näyttelevät evakuoituja. Maalihenkilöiksi voi ilmoittautua kuka tahansa. Toivommekin että saisimme maalihenkilöitä kaikista ikäluokista, eri kulttuureista ja maista tulleita.

Jos haluat osallistua harjoitukseen maalihenkilön roolissa, ilmoittaudu tämän linkin kautta!

  • Järjestämme maalihenkilöille erillisen perehdytystilaisuuden viikolla 19 (6.-10.5.) missä jaetaan roolit ja perehdytetään miten toimia harjoituksessa. Tähän ei ole pakollista osallistua ja on mahdollista saada lyhyt perehdytys myös itse harjoituspäivänä 14.5. klo 17.00 alkaen harjoituspaikalla.

Alustava harjoituksen kulku

17:30 Vapaaehtoiset sekä maalihenkilöt paikalla

  • Lyhyt perehdytys maalihenkilöille
  • Yleiset ohjeet sekä turvallisuusasiat

18:00 Harjoitus alkaa

19:30 Harjoitus päättyy

19:30 Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa samalla kun siirrymme palautetilaisuuteen

19:45 Palautetilaisuus

21:00 Tapahtuma päättyy viimeistään

 

Terveisin,

Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu, Oulu seudun paikallistoimikunta

Suomen Punainen Risti, Oulun piiri