Ensihuollon peruskurssi Outokummussa

14.05.2016 - 14.05.2016 klo 9.30-18.00 Outokumpu

SPR Outokummun osasto järjestää ensihuollon peruskurssin yhdessä Vapepan Joensuun paikallistoimikunnan ja OK-opintokeskuksen kanssa.

Aika: Lauantaina 14.5.2016 klo 9.30-18.00
Paikka: Juhla- ja lounasravintola Rieppi, Louhelankatu 17, 83500 Outokumpu
Hinta: 5 €/hlö. Kurssipäivään sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas.

Ilmoittautuminen (kerro myös ruoka-aineallergiat):
Päivi Kokkonen paivi.kokkonen[ät]opaasi.fi tai p. 050 557 6801

Ensihuollon koulutus on tarkoitettu Punaisen Ristin osastoille, Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimijoille sekä muille asiasta kiinnostuneille.

Koulutuksessa käydään läpi ensihuollon perustiedot sekä tehdään käytännönläheisiä harjoituksia. Tavoitteena on antaa valmiuksia toimia ensihuollon tehtävissä erilaisissa onnettomuus- ja kriisitilanteissa, saada kuva ensihuollon sisällöstä ja tehtävistä sekä tuntea ensihuoltotoiminnan perusperiaatteet unohtamatta tilanteiden purkua.

Mitä on ENSIHUOLTO?

  • Ensihuolto on osa Vapepan organisoitua vapaaehtoistoimintaa, jonka tarkoituksena on antaa ihmisille apua ja tukea erilaisissa äkillisissä onnettomuus- ja erityistilanteissa, mm. tulipaloissa, kadonneiden etsinnöissä ja suuronnettomuuksissa.
  • Ensihuolto tukee ja täydentää viranomaisten toimintaa.
  • Ensihuolto pyrkii huolehtimaan ihmisten perustarpeista ja tukee heidän selviytymistään. Se on auttamista, tukemista ja avustamista käytännön tasolla, esim. järjestämällä hätämajoitusta ja hankkimalla vaatteita. Vapaaehtoisia tarvitaan myös henkisenä tukena, olemaan läsnä ja kuuntelemaan. He huolehtivat myös autettavien ja auttajien muonituksesta.
  • Mukaan ensihuoltotoimintaan pääset osallistumalla ensihuollon peruskurssille.

Kaikilla meillä on olemassa hyödyllisiä taitoja ja osaamista, joista on ensihuoltotoiminnassa hyötyä. Nämä taidot saamme ensihuoltotoiminnan vahvuudeksi koulutusten ja käytännön harjoitusten kautta. Harjoituksissa vahvistetaan ja rohkaistaan jokaisen vapaaehtoisen valmiutta toimia hälytystilanteissa.

Tervetuloa Ensihuollon peruskurssille Outokumpuun!