Bigpepa pelastuspalveluleiri Porissa

14.06.2016 - 18.06.2016 Pori

Bigpepa on Punaisen Ristin Satakunnan piirin järjestämä pelastuspalveluleiri. Leirin kantava teemana ovat pelastuspalvelu ja Punainen Risti. Leirillä lapset ja nuoret oppivat tärkeitä kansalaistaitoja, kuten ensiapua ja ryhmässä toimimista, sekä saavat käytännössä harjoitella vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa, esimerkiksi kadonneen etsintää. Leiri pidetään Satakunnan piirin leirikeskuksessa Koivuniemessä Meri-Porissa.

Bigpepa koostuu alaleireistä, joihin leiriläiset jakautuvat ikänsä perusteella. Nuorimmat leiriläiset ovat 7-vuotiaita ja vanhimmat yli 16-vuotiaita. Vanhimmille leiriläisille leiri pyritään järjestämään kansainvälisenä leirinä eli mukaan kutsutaan leiriläisiä eri Punaisen Ristin kansallisista yhdistyksistä. Jokaisen leirin ohjelma suunnitellaan leiriläisten ikä ja kiinnostuksen kohteet huomioiden.

Majoittuminen leirillä tapahtuu noin kymmenen hengen teltoissa. Jokainen alaleiri muodostaa oman pienen telttakylän alueelle. Tämän lisäksi alueella on leirien käytettävissä sisätiloja, pallokenttä, nuotiopaikkoja, laajat nurmialueet, tilava rantasauna ja uimaranta. Ruokailu tapahtuu suuressa katastrofiteltassa.

Bigpepan ohjelma koostuu sekä kaikkien alaleirien yhteisistä, että alaleirikohtaisista toiminnoista. Alaleirien ohjelmiin sisältyy mm. ensiapua, suunnistusta, pelastuskoiria, maastoetsintää, alkusammutusta, savusukellusta, askartelua, pelejä, tikkupullaa ja paljon muuta.

Yhteinen ohjelma muodostuu leirin avajaisista, ensimmäisen illan yhteistapahtumasta, leirikisoista, joka aamuisesta ”aamujutskasta” josta kukin leiri vuorollaan on vastuussa, leirin kruunaavasta viimeisen illan tapahtumasta ja leirin loppuessa (aina aivan liian pian!) leiripäättäjäisistä.

Yhdessä tekeminen on mukavaa ja koska lettujen paistaminen yhdessä nuotiolla on vieläkin mukavampaa, olemmekin päättäneet, että Bigpepalla kenenkään ei tarvitse olla yksin!

https://rednet.punainenristi.fi/node/2943

Bigpepa facebookissa

Ilmoittautuminen https://rednet.punainenristi.fi/node/37945