SPEK tarjoaa tukea koronatilanteen johtamiseen

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on koonnut työkaluja organisaatioille koronatilannetta varten. Kunnille ja järjestöille on tarjolla myös maksutonta asiantuntija-apua. Tavoitteena on helpottaa organisaatioiden kriisijohtamista.

Kunnille ja järjestöille maksutonta konsultaatioapua

SPEK tarjoaa kunnille ja järjestöille veloituksetta asiantuntija-apua kriisijohtamisessa huomioitaviin asioihin, erityisesti koronaan liittyvässä tilanteessa. Keskustelut käydään etäyhteydellä Teamsin tai Skypen välityksellä.

Lähtökohtaisesti kertaluonteinen asiantuntija-apu muokataan organisaation tarpeiden mukaan ja se keskittyy kriisijohtamiseen ja tilanteen haasteiden ratkaisuihin. Kerromme esimerkkien avulla, mitä asioita olisi hyvä huomioida sekä mitkä seikat helposti unohtuvat kiireen, jatkuvan muutoksen ja epävarmuuden keskellä.

Apua on tarjolla yhteydenottojärjestyksessä

Kunnille konsultaatiota antaa SPEKin koulutuspäällikkö Ira Pasi, joka on kouluttanut varautumisesta 12 vuotta. Järjestöille apua antaa erityisasiantuntija Sirpa Suomalainen, jolla on kokemusta järjestötoiminnasta ja sen kehittämisestä yli 30 vuoden ajalta.

Apua on tarjolla maksutta resurssien mukaan ja yhteydenottojärjestyksessä.

Etäosallistujien määrää ei ole rajattu, mutta vuorovaikutteisuuden varmistamiseksi osallistujamäärän kannattaa olla pieni.

Kunnan tai järjestön omissa päätöksissä tai toimintaan liittyvien ratkaisujen etsimisessä emme voi auttaa, vaan autamme organisaatiota huomioimaan kriisijohtamisen keskeiset teemat ja keskittämään voimavarat juuri oikeisiin asioihin. Sitä kautta helpotamme ratkaisuja ja päätöksentekoa.

Maksutta käyttöönotettavat kriisijohtamisen työkalut kaikille organisaatioille

Kuntien yhteydenotot
Ira Pasi
ira.pasi@spek.fi
p. 040 595 4140

Järjestöjen yhteydenotot
Sirpa Suomalainen
sirpa.suomalainen@spek.fi
p. 040 169 8818