Ranta- ja vesistöetsintöjen yhteisharjoitus

Ranta- ja vesistöetsinnän yhteisharjoitus Jyväskylässä

Kuva: Juha Vimpari.

Jyväskylän Latu ry:n Ladun Majalla järjestettiin ranta- ja vesistöetsinnän yhteisharjoitus 17.6.2017, jonka aluksi esittäytyi eri Vapepa-toimijoita kertoen omasta toiminnastaan. Mukana esittelyssä oli sukeltajia Sammakoista (http://www.sammakot.com), melojia Melanvilauttajista (http://www.melanvilauttajat.fi/), pelastuskoirien toimijoita Keski-Suomen Pelastuskoirista (http://www.kspelastuskoirat.net/), lentopelastajia Keski-Suomen Ilmailijoista eli Suomen Lentopelastusseuran edustajista Keski-Suomessa (https://lentopelastus.fihttp://www.ksi.fi/), Suomen Punaisen Ristin ensihuollon- ja ensiapuyksiköstä sekä heidän etsintäryhmästään (https://rednet.punainenristi.fi/node/5515) sekä Jyväskylän Ladun Vapepa-ryhmästä (http://www.jyvaskylanlatu.fi/vapepa).

Kuva: Juha Vimpari.

Esittelyjen jälkeen tapahtuma jatkui yhteisharjoituksena vesistö- ja rantaetsinnästä, jossa harjoiteltiin yhtäaikaista rantaviivassa tapahtuvaa etsintää niin vedestä kuin kuivan maan puolelta. Etsittävällä alueella oli maalitettu kohteita niin että jokaiselle ryhmälle riitti tapahtumia, joissa heidän tehtävänä oli etsinnän jälkeen kohteen ensiapu sekä toimittaa ne aina johtopaikalle asti.

Kuva: Juha Vimpari.

Harjoituksen jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus jäädä paikalle viettämään iltaa saunoen ja grillaten, osa jopa jatkaen ”nuku yö ulkona” -tapahtumassa, joka järjestettiin samanaikaisesti Ladun majalla.

Tapahtumaan osallitui kaikkiaan 38 toimijaa ja yleinen tunnelma tapahtumasta oli että yhteisharjoitukset parantavat oman tekemisen lisäksi kokonaisosaamista sekä lisäävät vapaaehtoisuuden mielekkyyttä tutustuttaen toimijoita ja toimintamuotoja keskenään.

Teksti ja kuvat: Juha Vimpari.