Pohjoisen Keski-Suomen paikallistoimikunnan tervehdys

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun paikallistoimikunnan työn tarkoitus on yhteen sovittaa alueella toimivien järjestöjen, hälytysryhmien ja viranomaisten työtä niin, että vapaaehtoisten valmius toimia viranomaisten apuna on mahdollisimman hyvä.

 

 

Paikallistoimikuntia toimii Keski-Suomen alueella useamman kunnan alueella. Pohjoisen Keski-Suomen paikallistoimikunta toimii seuraavissa kunnissa: Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari.

Elokuussa 2019 valittu pohjoisen Keski-Suomen paikallistoimikunta on järjestäytynyt 5.11.2019. Tilaisuus pidettiin Kannonkoskella. Tuossa kokouksessa päästiin hyvin alkuun paikallistoimikunnan yhteistyöstä. Tilaisuuden tärkein osuus oli tutustua alueen toimijoihin ja hälytysryhmiin. Hälytystilanteissa pystytään jokaisen järjestön osaamista hyödyntämään hädässä olevan ihmisen auttamiseksi.

Tilaisuudessa oman toiminnan kehittämiseen tuli hyviä ideoita. Niitä ensisijaisesti oli Vapepa infon viemistä metsästysseuroille sekä paikallisiin tapahtumiin. Näkyvyyttä Vapepalle tuodaan myös verkkomedia www.nopolanews.fi sekä paikallislehtien kautta. Paikallistoimikunnan yhteisretkeä suunnitellaan Tampereen SPR logistiikkakeskukseen.

Seuraava kokoontuminen on Kyyjärvellä 18.2.2020.

Pohjoisen Keski-Suomen paikallistoimikunnan puheenjohtaja Tanja Kyrönlahti