OHTOssa käyttökatko 3.4.2024

Huomio Vapepan hälytysryhmien vetäjät ja hälyttäjät!

Vapepan hälytysjärjestelmä OHTOssa on 3.4.2024 klo 9–18 välisenä aikana käyttökatko.

Katkon aikana tehdään OHTOon mm. käyttöjärjestelmään ja Javaan liittyviä päivityksiä. Päivitys aloitetaan klo 9 ja mikäli kaikki menee suunnitellusti, varaudumme klo 18 asti kestävään katkokseen.

OHTOn kirjautumissivulle tulee tieto tulevasta päivityksestä. OHTOn kirjautumissivulla ilmoitetaan, kun OHTO on katkon jälleen taas käytettävissä.

Päivityksen tuoma katkos antaa nyt loistavan mahdollisuuden testata käytännössä, miten hälytykset ja muu tieto operaatioista saadaan kulkemaan OHTOn ollessa poissa käytöstä.

Muutamia esimerkkejä ennen katkosta huolehdittavista asioista:

  • Ryhmien hälyttäjät valmiuteen OHTOn käyttökatkon aikana, oltava puhelimitse tavoitettavissa. Valmiuspäivystäjät soittavat ryhmien hälyttäjille, jos katkon aikana Vapepaa tarvitaan.
  • Ryhmien hälyttäjät tulostavat itselleen ennakkoon ryhmäläistensä yhteystiedot, ellei nyt jo niin ole. Samalla on tarkistettava myös, onko hälytystiedot ajan tasalla ja jäsenillä oikeat yhteystiedot.
  • Miten katkon aikainen viestinvälitys hoidetaan? Soittelemalla, tekstiviestein, WhatsAppilla, tms. Hyväksi koettu malli on luoda hälytysryhmälle WhatsApp-ryhmä, jossa jäsenenä kaikki hälytysryhmään kuuluvat.