OHTO-tietojen tarkastus

OHTO-HÄLYTYSTIETOJEN TARKISTUS

Hei hyvä Keski-Suomen maakunnan alueella toimiva vapepalainen, tietosi on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) OHTO-hälytysjärjestelmässä.

Nyt olisi aika käydä tarkistamassa omat tiedot. Onko sähköpostiosoite muuttunut, onko puhelinnumero ennallaan jne.? Huomioithan että uutena kenttänä on mm. syntymävuosi ja se on pakollinen tilastointia varten.

 

Mene OHTO-järjestelmään internet-selaimella osoitteeseen https://ohto.vapepa.fi ja kirjaudu omilla tunnuksilla sisään, tällöin aukeaa näkymä jossa on ”PERUSTIEDOT”-kenttä ja siinä sinun tietosi. Pääset tarkistamaan ja muokkaamaan tietojasi klikkaamalla hiirellä ”MUOKKAA”-tekstiä, jonka edessä on  kynän kuva.

Korjaa kaikki virheelliset tiedot ja katso että kaikki pakolliset kentät ovat täytetty, sen jälkeen pääset tallentamaan tietosi.

Käyttäjätunnusta joka on järjestelmässä, ei ikävä kyllä voi enää vaihtaa, eli jos se on sähköpostiosoitteesi ja se on muuttunut, niin sillä tunnuksella mennään eteenpäin. Henkilökohtaisissa tiedoissa on paikka myös sähköpostiosoitteelle, johon tulee kirjoittaa voimassa oleva ja toimiva sähköpostiosoite.

Mikäli olet unohtanut salasanasi, voit tilata sen osoitteessa https://ohto.vapepa.fi/#/password/forgot.

Mikäli olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, niin laita sähköpostiviestiä osoitteeseen keskisuomi@vapepa.infoMuut kuin Keski-Suomen alueella toimivat laittavat viestiä osoitteeseen ohto@punainenristi.fi. Viestissä tulee olla aiheena ”OHTO-tunnukset” ja sisältönä etu- ja sukunimesi, yhteystietosi ja syntymävuotesi. Nämä tiedot siksi, että ylläpitäjä pääsee luomaan sinulle uuden salasanan. Ylläpitäjä lähettää sinulle sähköpostitse seuraavat tiedot: ”TUNNUS” ja ”SALASANA”.

Jos sinut on liitetty johonkin hälytysryhmään, näkyy ryhmäsi nimi ”HÄLYTYSRYHMÄT”-kentässä (”PERUSTIEDOT”-kentän vieressä). Jos ”HÄLYTYSRYHMÄT”-kentässä ei ole hälytysryhmän nimeä, niin ota yhteyttä oman ryhmäsi vetäjään, jotta hän voi liittää sinut hälytysryhmän jäseneksi.

Muistutamme OHTO-tietojen tarkistamisesta sähköpostitse, näillä sivuillamme ja sosiaalisessa mediassa aika ajoin.