Nyt tarvitaan päättäväisyyttä!

Mietitkö miksi järjestömaailmassa yhteisten asioiden sopiminen on joskus hankalaa, tavoitteita on vaikeaa asetella tai pohditko miten saada valmiustoimijat ymmärtämään yhdessä tekemisen mahdollisuudet, kun tuntuu että kukin ajaa omaa etuaan?

Siis kaipaat haasteita harrastukseesi -tässä tehtävässä niitä on tarjolla!

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Pohjanmaan maakuntatoimikunta hakee uutta puheenjohtajaa 2020 alkavalle kaudelle

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun maakuntatoimikunta on 53 pelastuspalvelujärjestön yhteinen maakunnallinen foorumi, jonka tavoitteena on koota järjestöt, viranomaiset sekä kuntatoimijat saman pöydän ääreen miettimään kokonaisturvallisuutta eri näkökulmista.

Maakuntatoimikunnan alue käsittää Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat; 5 paikallistoimikunta-aluetta, 190 hälytysryhmää ja n. 1550 vapaaehtoista. Maakuntatoimikunnan koordinaatiotyötä tukee SPR Länsi-Suomen piiri sekä aktiivinen Vapepan paikallistoimikuntaverkosto, jolla on langanpäät suoraan satoihin vapaaehtoisiin auttajiin.

Tehtävässä toimit suunnittelijana, linkkinä, välittäjänä, sovittelijana, kuuntelijana, ohjaajana ja kannustajana, mutta saat vastapainoksi uuden näkemyksen pelastuspalvelujärjestöjen kyvykkyyksiin sekä mahdollisuuden vaikuttaa itse siihen miten järjestöjen yhteinen auttamisvalmius palvelee yhteiskunnan varautumista häiriötilanteisiin. Toimit siis Vapaaehtoisen pelastuspalvelun maakunnallisena keulakuvana.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää

  • Innostuneisuutta ja perehtyneisyyttä Vapepan toimintaan
  • Kehittämisasennetta
  • Aikaa osallistua eri tilaisuuksiin ja toimintoihin
  • Mahdollisuutta liikkua laajalla toiminta-alueellamme itsenäisesti
  • Kokemus järjestötoiminnasta, kouluttaja- tai ohjaajatoiminnasta luetaan eduksi

Puheenjohtajan toimikausi on 2 vuotta (enintään 3 x 2 vuotta)

Uudet puheenjohtajaehdokkaat esittäytyvät ja puheenjohtaja valitaan maakuntatoimikunnan syyskokouksessa Seinäjoen poliisitalo Fallesmannissa 16.11.2019, klo. 12.00.

Lisätietoa tehtävästä allekirjoittaneelta sekä liitteellä.
Vapaamuotoiset hakemukset puheenjohtajan tehtävään 31.10.2019 mennessä:

Aki Valonen
Maakuntatoimikunnan sihteeri, valmiuspäällikkö
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

aki.valonen@redcross.fi
p. 040 528 0902

Liite: docx-tiedosto