Nurmijärven Ilmi-Järvi -tapahtumassa saatiin tietoa ja taitoa

Nurmijärvellä Röykän sairaalassa 2.9. pidetystä koulutuksesta / harjoituksesta vastasi Itä-Uudenmaan poliisi ja Vapepa Keski-Uusimaa avusti. Harjoitus kuuluu Itä-Uudenmaan poliisin vuosittain pitämään harjoituskokonaisuuteen. Ensi vuonna harjoitus pidetään Porvoon alueella.

Päivä oli jaettu kahteen saman sisältöiseen osaan, jotka koostuivat Vapepan omista harjoitusrasteista sekä poliisin informatiivisista rasteista.

Vapepan hoitamien harjoitusrastien aiheina oli laitosetsintä ja partioetsintä. Poliisi piti kolmea rastia, jotka olivat informatiivisia ja koulutuksellisia: MSO, RPAS ja poliisikoiran toiminta etsinnöissä. Näiden lisäksi Vapepan OHTO-kummi piti OHTO-esityksen.

Ryhmien GPS seuranta käynnissä Vapepan johtopaikalla

Vapepan johtopaikka toiminnassa

Mukana päivän aikana oli 33 vapepalaista, rasteilla oli 8 Itä-Uudenmaan poliisin kenttäjohtajaa ja rikostutkijaa. Vapepan kouluttajia ja henkilöitä oli rastivahteina yhteensä 10 henkilöä. Näiden lisäksi mukana oli myös HUS:n Hyvinkään sairaanhoitoalueen lääkintäesimies (L4) sekä harjoituksen johtajana toiminut komisario Joni Tonteri ja hänellä esikuntana ylikonstaapeli Ilpo Liuska sekä ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisista.

Päivä sujui hyvin kauniissa mutta tuulisessa säässä. Osallistujat olivat palautteen mukaan hyvinkin tyytyväisiä päivän ja rastien sisältöön sekä aikataulutukseen. Järjestävän tahon puolesta päivä meni myös hyvin, tosin mukaan olisi mahtunut enemmänkin väkeä.

Ilmi-Järvi -harjoitus on osa Vapepan Ilmi 2017-harjoituskokonaisuutta. Kokonaisuuteen kuuluvia harjoitukset pidetään vielä 30.9. Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Kaakkois-Suomessa.