Lapin maakunnallisen pelastajan tunnustus Tanja Sälevälle

Yli 17 vuoden ajan Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa toiminut Sälevä on osallistunut aktiivisesti kadonneiden etsinnän kehittämiseen Lapissa ja koko maan alueella.Vuosien varrella Sälevä on osallistunut Lapissa ja Kainuussa yhteensä kymmeniin hälytystehtäviin etsijänä, henkisen tuen vapaaehtoisena, valmiuspäivystäjänä ja vapaaehtoisten johtajana.

Vuodesta 2011 lähtien hän on kehittänyt uutta etsinnän johtamisjärjestelmää ja siihen liittyvää partioetsintämenetelmää yhdessä poliisin kanssa. Lisäksi Tanja Sälevä on ollut mukana perustamassa Rovaseudulle Vapepan Tuikku-yhdistystä, joka tukee viranomaisia muun muassa osallistumalla kadonneiden etsintöihin sekä järjestämällä majoitusta, ruokahuoltoa ja henkistä tukea onnettomuuden kohdanneille ihmisille.

Lapin ensi- ja turvakodilla suunnittelijana työskentelevä Sälevä on perustanut myös työpaikalleen vapaaehtoisen henkisen ensiavun hälytysryhmän. Ryhmä on toiminut kolmen vuoden ajan ja se antaa henkistä ensiapua ensi- ja turvakodin kriisikeskuksen sekä viranomaisten pyynnöstä erilaisissa onnettomuus- ja kriisitilanteissa.

(teksti Sari Häkkinen)