Länsi-Suomen Vapepan joulutiedote 2022

Ajatuksia joulun alla 2022

Länsi-Suomen Vapepa tiedote 3-2022

Aiemmin syksyllä ohjelmajohtajamme Jooel Niittynen painotti viikkokirjeessään erilaisuuden hyväksymistä. Hän kehotti ottamaan erilaisuuden hyväksymisen ja arvostamisen tietoiseksi osaksi kaikkea mitä teemme. ”Huomioidaan se omassa tekemisessämme ja painotetaan sitä, kun teemme yhteistyötä muiden kanssa. Ja pyydetään palautetta, jos itse olemme tuijottaneet omia toimintatapojamme liian pitkään”.

Viisaista sanoja, tähän sorrumme tiedostamatta ja helposti rakennamme kuplia, joiden sisään hyväksymme vain ne, jotka ajattelevat samalla tavalla tai toimivat niin kuin itse oikeaksi koemme.

Vapepan tehtäväkenttä laajenee koko ajan, ja jälleen kuluneena vuonna saimme uuden haasteen, jossa apua tarvitsevia ihmisiä oli edessämme tuhansia. Enää ei ole varaa olla huomioimatta erilaisia tapoja olla mukana auttamassa, tai olla hyväksymättä uusia toimijoita tai toimintatapoja vanhoihin normeihin perustuen. Meitä tarvitaan jokaista, ja sen oman auttajaroolin ja tehtävän löytymisen esteenä ei saa olla keskinäinen suvaitsemattomuus.

Kiitän lämpimästi jokaista vapaaehtoista vuoden varrella tehdyistä korvaamattomista teoista, niin viranomaisten tukitehtävillä, kuin myös yhteisen harrastuksen kehittämisessä ja toivotan kaikille rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa.

Tapaamme jälleen Valmiusavauksessa 28.1.2023 Tuurissa!

Aki Valonen
Valmiuspäällikkö
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, SPR Länsi-Suomen piiri