Matka- ja kulukorvaukset SPR Länsi-Suomen piirissä

  • M2 -järjestelmää käytetään matkakorvausten sekä yksittäisten vapaaehtoisten hälytystehtäviin liittyvien kulukorvausten hakemiseen.
  • Ainoastaan rekisteröidyt yhdistykset tai yritykset voivat tehdä erillisen matka- tai kulukorvauslaskun piirille, kysy laskutusohje piirin tukihenkilöltä (alla).
  • Matkakuluja ei korvata tilanteen aikana aktivoituneille spontaaneille vapaaehtoisille.

  M2 tunnukset ja salasanat vaihtuvat pakotetusti vuosittain. Jos tunnuksesi eivät toimi, ota yhteyttä alla olevaan piirin tukihenkilöön.

  Vapepa Pohjanmaan vapepalaiset voivat tehdä henkilökohtaisen, sähköisen M2-matkalaskun 2 viikon kuluessa avustustehtävän päättymisestä, mikäli viranomaisen tai vapaaehtoisavun tilaajan kanssa on sovittu matkojen korvaamisesta. 

  Matkalaskut maksaa Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri, joka laskuttaa edelleen matkat ja muut tehtäväkohtaiset kulut kootusti viranomaisilta sopimusten mukaisesti.

  Matkakorvauksen maksamisen perusteena on, että viranomainen on nimenomaan päättänyt käyttää vapaaehtoisia tukenaan. Korvausta ei makseta vapaaehtoisorganisaation johtoryhmän hälyttämisestä, valmiushälyttämisestä eikä ennalta sovitusta harjoituksesta. Oman auton käyttö kotoa kokoontumispaikalle korvatan valtion matkustussäännön mukaisesti, jos tällaisesta menettelystä on edeltä käsin sovittu tilannetta johtavan viranomaisen kanssa. Samalla periaatteella korvataan myös tukitehtävän aikana käytetyn moottorikulkuneuvon välittömät kulut sekä yhteisesti organisoidun huollon välittömät materiaalikustannukset.

  Päivitetty ohje sähköisen matkalaskun tekemiseen ja linkki M2-matkalaskujärjestelmään löytyy Vapepan extranetistä ->Kaikki ryhmät tai Omat ryhmät  -> VAPEPA POHJANMAA -> DOKUMENTIT -> 1. Ohjeet, listat ja lomakkeet -> Vapepa-toiminnan ohjeita -> M2KertamatkustajanVapepaohje

Ongelmia sähköisen matkalaskun tekemisessä? Ota yhteyttä:

Ulla Torvinen
040 658 8399
ulla.torvinen(at)redcross.fi