Kadonneen 11-vuotiaan etsintä Pomarkussa

http://poliisi.fi/lounais-suomi/tiedotteet/1/0/kadonnutta_leevi_stenback…

Tapaninpäivänä Pomarkussa kadonneksi ilmoitettua 11- vuotiasta Leevi Stenbackaa on etsitty aktiivisesti koko yö. Etsintöihin on osallistunut parhaimmillaan noin 100 henkilöä vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta, 60 sotilaan virka-apuosasto puolustusvoimista, useita poliisin partioita sekä paikallisia ihmisiä. Rajavartiolaitos on tukenut etsintää lentokalustolla.

Lähietsintä usean sadan metrin säteellä on tehty yön aikana toistetusti, ja etsinnässä on lisäksi tutkittu kaikki lähialueen alueen tielinjat, rautatien alue sekä voimalinjojen alustoja. Etsintöjä on saadun vihjeen perusteella tehty myös Pomarkun keskustassa. Yön aikana yksi vapaaehtoinen etsijä on loukkaantunut lievästi kaatuessaan pimeässä metsässä.

Poliisi on löytänyt metsästä riistakameran noin kilometrin päässä katoamispaikasta, ja kadonnut poika on tallentunut kameraan eilen iltapäivällä. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun johtoryhmä kokoontuu etsintää johtavan poliisin kanssa aamulla. Tässä yhteydessä harkitaan uudelleen etsittävät alueet ja etsinnän suuntaaminen laajemmalle alueelle mm. edellä mainitun riistakamerakuvan perusteella.

11-vuotias Leevi Stenbacka ilmoitettiin kadonneeksi Tapaninpäivänä klo 15:30 aikaan. Kadonnut on noin 150 senttiä pitkä, pukeutunut tummaan pipoon, tummanvihreään metsästystoppatakkiin, harmaisiin Reimatecin talvihousuihin ja mustiin varrellisiin talvilenkkareihin joissa on tarrakiinnitys. Aktiivinen etsintä jatkuu toistaiseksi.

http://poliisi.fi/lounais-suomi/tiedotteet/1/0/kadonnut_lapsi_loytynyt_p…

Pomarkussa eilen kadonnut 11-vuotias poika on löytynyt. Poika palasi itse kotiinsa aamulla puoli kymmenen jälkeen. Poika oli viettänyt yön omassa piilopaikassaan läheisessä metsässä ja hän palasi kotiin hyvässä kunnossa. Poliisi kiittää kaikkia etsintöihin osallistuneita. Etsintään osallistuivat poliisin lisäksi Vapepa, puolustuvoimat sekä rajavartiolaitos. Asiasta ei tiedoteta enää enempää eikä katoamisesta käynnistetä tutkintaa koska ei ole syytä epäillä rikosta asiassa.