Jo saapuu syys

Kesä on jäämässä taakse ja on edessä syksy ja sen tuomat tapahtumat. Vapepalaiselle alkusyksy tuo tullessaan etsintäoperaatioiden lisäksi monenlaista koulutukseen ja harjoitteluun liittyvää kokoontumista.

Myös etsintäreppua on hyvä penkoa, sillä pikkuhiljaa illat pimenevät ja repun pohjalta löytyvät tasku- ja otsalamput kannattaa huoltaa hyvissä ajoin. Samoin sadevaatteet ja saappaat on hyvä tarkistaa ja testata niiden toimivuus, ettei sitten maastossa ollessa tule ikäviä yllätyksiä.

Syksyn pimeäetsintäharjoitukset ovat käynnistymässä ja niihin osallistumalla voit samalla testata varusteiden toimivuutta. Seuraava pimeäetsintäharjoitus järjestetään Alavudella 7.9.

Hela19 tarjoaa kursseja

Syksyn kurssitarjonnasta Pohjanmaan alueella on hyvä nyt nostaa framille Hela19 -viikonloppu, jota vietetään 13.-15.9.2019 Kauhavalla. Harjoitusviikonlopun kursseille osallistumalla voit päivittää osaamistasi eri osa-alueilla ja tavata muita harrastajia oman hälytysryhmän ulkopuolelta. Kursseilla pääset myös kuulemaan eri viranomaisten antamat viimeisimmät ohjeistukset ja mahdolliset hälytyskäytäntöihin tulleet uudistukset.

Hela19 -viikonlopun huipennus on sunnuntaina 15.9., jolloin kurssilaiset ja harjoitukseen ilmoittautuneet ottavat osaa Hela19 etsintäharjoitukseen. Ilmoittautuminen kursseille ja harjoitukseen tapahtuu MPK:n sivujen kautta 6.9. mennessä. Jos et löydä kurssitarjonnasta itsellesi sopivaa niin on mahdollista ilmoittautua pelkästään sunnuntain yhteisharjoitukseen.