Hälytysjärjestelmä OHTOn käyttö laajenee Vapepassa

Vuoden 2017 alusta on Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa siirrytty OHTO-järjestelmän käyttöön.

Jatkossa kaikki Vapepan operaatiot raportoidaan OHTOn kautta heti operaation päätyttyä. Valmiustietokantaa ei enää käytetä tehtävien ja toiminnan raportoinnissa.

Ensimmäiset hälytykset OHTOn kautta tehty

Ensimmäisissä maakunnissa OHTO otettiin hälytyskäyttöön marraskuun alussa. Tähän mennessä OHTOn kautta on hoidettu 9 hälytystä. Ensimmäinen hälytys OHTOlla hoidettiin onnistuneesti Pohjanmaalla Vetelissä syyskuussa.

OHTO on nyt käytössä Hämeessä, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Satakunnassa ja Uudellamaalla. Talven ja kevään kuluessa OHTOn hälytyskäyttöä laajennetaan alue ja maakunta kerrallaan.

Lopuissa maakunnissa hälyttäminen tapahtuu toistaiseksi kuten ennenkin, mutta operaatiot kirjataan OHTOon valmiustietokannan sijaan.

Rekisteröidy OHTOon

Tällä hetkellä OHTOon kirjautuneita käyttäjiä on noin 5000. OHTOon rekisteröityminen tapahtuu Vapepa.fi sivuston kautta.

Rekisteröitymisen jälkeen täydennä omat tiedot ja ilmoita oman ryhmän OHTO-ylläpitäjälle liittymisesi, jotta hän voi lisätä rekisteröityneen vapepalaisen hälytysryhmään. Tarvittaessa ohjausta voi kysyä oman maakunnan OHTO-kummilta.

Katso ohjeet rekisteröitymiseen.