Matka- ja kulukorvaukset

Länsi-Suomen piirin matkalaskuohje

M2 -järjestelmää käytetään matkakorvausten sekä yksittäisten vapaaehtoisten hälytystehtäviin liittyvien kulukorvausten hakemiseen. Yksittäisen henkilön matkakorvaukset kulkevat M2-järjestelmän läpi, joka keskustelee tulorekisterin kanssa. Ainoastaan rekisteröidyt yhdistykset tai yritykset voivat tehdä laskun piirille.

Vapaaehtoisten matkalaskujen tunnukset ja salasanat vaihtuvat pakotetusti vuosittain. Jos tunnuksesi eivät toimi, ota yhteyttä alla olevaan piirin tukihenkilöön.

Vapepa Keski-Suomen vapepalaiset voivat tehdä henkilökohtaisen, sähköisen M2-matkalaskun netissä 2 viikon kuluessa avustustehtävän päättymisestä, mikäli viranomaisen tai vapaaehtoisavun tilaajan kanssa on sovittu matkojen korvaamisesta.

Matkalaskut maksaa Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri, joka laskuttaa edelleen matkat ja muut tehtäväkohtaiset kulut kootusti viranomaisilta sopimusten mukaisesti.

Matkakorvauksen maksamisen perusteena on, että viranomainen on nimenomaan päättänyt käyttää vapaaehtoisia tukenaan. Korvausta ei makseta vapaaehtoisorganisaation johtoryhmän hälyttämisestä, valmiushälyttämisestä eikä ennalta sovitusta harjoituksesta. Oman auton käyttö kotoa kokoontumispaikalle korvataan valtion matkustussäännön mukaisesti, jos tällaisesta menettelystä on edeltä käsin sovittu tilannetta johtavan viranomaisen kanssa. Samalla periaatteella korvataan myös tukitehtävän aikana käytetyn moottorikulkuneuvon välittömät kulut sekä yhteisesti organisoidun huollon välittömät materiaalikustannukset.

Ohje sähköisen matkalaskun tekemiseen ja päivitetty linkki M2-matkalaskujärjestelmään löytyy Vapepan extranetistä; Kaikki ryhmät -> VAPEPA KESKI-SUOMI -> DOKUMENTIT -> 1. Ohjeet, listat ja lomakkeet -> Kulu- ja matkakorvaukset M2-järjestelmän avulla.

Ongelmia sähköisen matkalaskun tekemisessä? Ota yhteyttä

Ulla Torvinen
040 658 8399
ulla.torvinen(at)redcross.fi