Vapepan 60-vuotisjuhlavuosi. Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu. Toimija esittäytyy. Elokuu.

Nimi: Pasi Palosaari Jäsenjärjestö: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö / Suomen Punainen Risti / Suomen LentopelastusSeura / Suomen Radioamatööriliitto Paikkakunta: Nivala

Kipinä toimintaan jo nuorena

Olin nuorena mukana paikallisen VPK:n nuoriso-osaston toiminnassa, jossa tutustuin ensimmäistä kertaa Vapepan toimintaan. Myöhemmin pääsin mukaan SPR:n toimintaan, kun meidät pyydettiin maalihenkilöiksi ensiapuryhmän harjoitukseen ja innostuin heti lähtemään mukaan toimintaan!

Olen ollut mukana SPR Nivalan osaston ensiapuryhmässä vuodesta 1998 ja samalla aktiivisesti Vapepan toiminnassa. Vuodesta 2012 olen vastannut SPR Nivalan ensiapu- ja valmiusryhmästä ja kouluttautunut erilaisiin tehtäviin. Olen alueemme henkisen tuen hälytysryhmässä ja kouluttautunut valmiuskouluttajaksi, -päivystäjäksi sekä Vapepa-johtajaksi. Lisäksi olen toiminut Vapepan paikallistoimikunnassa useita vuosia ja vuoden 2024 alusta minut valittiin Jokilaaksojen paikallistoimikunnan puheenjohtajaksi.

Lisäksi olen mukana Autoliiton hälytysryhmässä liikenteenohjauksessa, Suomen Lentopelastus Seuran ilmailukerhossa lentoetsijänä ja tehtävänohjaajana sekä VPK:n sammutusmiehenä. Osallistun myös aktiivisesti kyläradiotoiminnan kehittämiseen ja radioamatööriharrastus on vienyt minut mukanaan.

 

Mukana ihmisten vuoksi ja takia

Vapepassa minua ovat pitäneet mukana ihmiset: kouluttajat, koulutettavat, viranomaiset ja hyvät kaverit, joiden kanssa on hienoa toimia. Yhteistyö, positiivinen palaute ja kannustus ovat vahvistaneet haluani olla mukana Vapepan toiminnassa.