Aineistopankki

Huom. Vapepan Aineistopankin materiaalit löytyvät nyt myös Extranetistä

Vapepan esittely- ja viestintämateriaalit

Auttaja lähellä on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun perusesite, jota voi käyttää Vapepan esittelyyn esimerkiksi infoilloissa, peruskursseilla, messuilla ja jäsenjärjestöjen omissa tilaisuuksissa. Esite on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Powerpoint-perusesitystä voit käyttää esimerkiksi esitellessäsi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa uusille toimijoille tai yhteistyökumppaneille.

Vapepa-aiheisia kuvia löytyy Punaisen Ristin kuvapankista. Kuvapankin käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

Erilaisia Vapepan toiminnasta tehtyjä videoita voi myös käyttää toiminnan esittelyyn:

Lisäksi Punaisen Ristin piireistä ja keskustoimiston valmiusyksiköstä on saatavilla

  • Painettuja Auttaja lähellä -esitteitä
  • Löydä itsestäsi pelastaja -rekrytointikortteja
  • Vapepa-info -lehtiä.

Vapepa-info -lehdet Lehtiluukku-palvelussa

Kurssi-ilmoitusten mallipohjat

Verkkosivuilla ja ilmoitustauluilla julkaistavien kurssi-ilmoitusten laatimista varten on tehty muokattavissa olevat Word-mallipohjat.

Jos haluat julkaista lehdessä kurssi-ilmoituksen voit halutessasi käyttää jompaakumpaa näistä mallipohjista:

Kun käytät lehti-ilmoitusmallia, kirjoita haluamasi ilmoitusteksti erilliselle paperille. Tulosta teksti sekä lehti-ilmoitusmalli paperille, ja vie ne haluamasi lehden toimitukseen ja pyydä heitä taittamaan ilmoituksesi mallin mukaisesti.

Viestinnän ohjeet

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on 53 järjestön ja yhteisön yhteenliittymä, jonka vapaaehtoiset toimivat hälytystilanteissa koordinoidusti yhden lipun alla. Yhteinen visuaalinen ilme  yhdenmukaistaa Vapepan viestintää. Ilmeen perustiedot löytyvät graafisesta ohjeesta. Vapepan logoa tulisi mm. käyttää muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta aina kokonaisuudessaan selittävän tekstin kanssa, jotta Vapaaehtoisen pelastuspalvelun nimi tulisi Suomessa tutummaksi. Graafinen ohje on Vapepan keskustoimikunnan ja siten kaikkien jäsenjärjestöjen hyväksymä.

Mediaohjeessa kerrotaan, miten Vapepa toimii tiedotusvälineiden kanssa.

Huomionosoitukset

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun keskustoimikunta valitsee syyskokouksessaan vuosittain vuoden vapaaehtoisen pelastajan sekä vahvistaa maakunnalliset vuoden vapaaehtoiset pelastajat. Keskustoimikunta päättää myös ansioristin,  kultaisen ansiomitalin, hopeisen ansiomitalin ja valtakunnallisen viirin myöntämisestä. Vapepan valtakunnallisen viirin voi myöntää myös keskustoimikunnan työvaliokunta. Hopeisen ansiomitalin, kultaisen ansiomitalin sekä ansioristien esitykset tulee käsitellä maakuntatoimikunnissa ennen esitystä keskustoimikunnalle.

Huomionosoitukset anotaan sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja ja anomuslomake Huomionosoitukset -sivulta

Voimassaoleva huomionosoitusohje (vahvistettu 30.3.2017): Huomionosoitusohje

 

Lomakkeet

Vapepalaisten käytössä olevat lomakkeet löytyvät osoitteesta vapepa.fi/lomakkeet