Agria koirakävelyn tuotot pelastuskoiratoiminnalle

Kutsu kaikille koiranomistajille!

Tule mukaan Agria Koirakävelylle 25.-26.5.2024 ja auta tukemaan pelastuskoiratoimintaa Suomessa! Tämä hyväntekeväisyystapahtuma on suunnattu koira-avusteisen pelastustyön hyväksi ja voit osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Ilmoittaudu mukaan, kävele lenkki koirasi kanssa tapahtumaviikonloppuna ja auta keräämään varoja pelastuskoiratoiminnalle.

Osallistuminen on täysin ilmaista ja tapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024. Agria Eläinvakuutus lahjoittaa jokaisesta tapahtumaan osallistuvasta koirasta 1 € Suomen Pelastuskoiraliitto ry:lle. Huomaathan, että vain ilmoittautumissivun kautta rekisteröityneet osallistujat lasketaan mukaan lahjoituspottiin.

Osallistuminen on helppoa, joten ilmoittaudu mukaan lomakkeella, osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Agria_Koirakavely_2024_4319 ja sen jälkeen jaa kuvasi tai videosi Facebook-tapahtumassa tai Instagramissa aihetunnisteella #agriakoirakävely.

Lisätietoja sivulla https://www.agria.fi/koira/koirakavely.

Kiitos tuestasi ja ajastasi pelastuskoiratoiminnan tukemiseksi!

Hajuaistinsa, ketteryytensä ja kestävyytensä ansioista pelastuskoira on tehokas apuri kadonneen henkilön etsinnöissä. Kuva: Karhuseudun Etsintäkoirat ry, Päivi Kuusela.

Hajuaistinsa, ketteryytensä ja kestävyytensä ansioista pelastuskoira on tehokas apuri kadonneen henkilön etsinnöissä. Kuva: Karhuseudun Etsintäkoirat ry, Päivi Kuusela.

Lahjoituskohde

Suomen Pelastuskoiraliitto ry

Suomen Pelastuskoiraliitto ry (SPeKL) on pelastuskoiratoimintaa harrastavien yhdistysten keskusjärjestö. Pelastuskoirakko (ohjaaja ja koira) toimii viranomaisen apuna kadonneiden etsinnässä erilaisissa olosuhteissa.

Pelastuskoiraliiton jäsenyhdistysten hälytysryhmät ovat valmiudessa 24/7. Liiton ja sen jäsenyhdistysten toiminta on vapaaehtoistyötä.

Pelastuskoiraliitto kehittää pelastuskoiratyötä yhdessä poliisin ja pelastusviranomaisten sekä muiden pelastusalan järjestöjen kanssa. Liitto kuuluu Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) yhteistyöverkostoon.

Pelastuskoiraliiton paikalliset jäsenyhdistykset kouluttavat koirakoita pelastuskoiratoimintaan. Päästäkseen hälytysryhmään koirakon on läpäistävä kolmen tason lajikokeet (haku ja jälki), joiden jälkeen vaaditaan vielä läpäisy poliisin kanssa suunnitellusta Pelastuskoirakon käyttöönottotarkastus viranomaiskäyttöön (Virta) -tarkastuksesta. SPeKL vastaa tarkastusten toteuttamisesta yhteistyössä poliisin kanssa.

Suomen Pelastuskoiraliitto

Päivitys 31.5.2024

Varojen keräys toi ennätykselliset 4 735 euroa Suomen Pelastuskoiraliitto ry:lle! Ilmoittautuneita osallistujia oli 2 370. Omistajiensa kanssa menossa mukana tassutteli 4 030 koiraa. Huiveja myytiin 141 kpl. Koko lahjoituspotti kohdistetaan pelastuskoirien tärkeän työn tukemiseen. Kiitos vielä jokaiselle Agria Koirakävelyyn osallistuneelle!