Vapepa aktivoituu Varkaudessa

Vapepan Varkauden paikallistoimikunnan järjestäytymiskokous järjestettiin maanantain 4.2. Waltterin koululla Varkaudessa. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja sekä päätettiin toimintasuunnitelma vuodelle 2019.

Varkauden paikallistoimikunta kehittää ja koordinoi alueellaan valmiutta ja varautumista tukevaa yhdistys- ja viranomaisyhteistyötä, järjestää koulutus- ja harjoitustoimintaa sekä ylläpitää alueensa hälytysryhmien yhteystietoja Vapepan OHTO-hälytysjärjestelmässä.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on selvittänyt syksyn ja loppuvuoden 2018 aikana Varkauden alueen järjestöjen ajatuksia ja toiveita paikkakunnan Vapepa-yhteistyölle ja viranomaisia tukevalle valmiustoiminnalle. Tarve järjestöjen häiriötilanteiden aikaiselle toiminnalle viranomaisten ja kuntien tukena nousee jatkuvasti esille sisäministeriön ja muidenkin viranomaisten puheenvuoroissa yhä uudelleen. Viranomaisten omat voimavarat esim. laajan ja pitkäkestoisen sähkökatkon tai vedenjakeluhäiriön aikana ovat rajalliset ja avuksi tarvitaan vapaaehtoisten Vapepa-järjestöjen hälytysryhmätoimintaa.

Vapepan Varkauden paikallistoimikunnan puheenjohtajaksi kaudelle 2019-2020 valittiin Juha Lappi (Varkauden Rakennusosasto 028, SAK), varapuheenjohtajaksi Senni-Milla Luostarinen (SPR Varkauden osasto) ja sihteeriksi Kari Tyrväinen (Vuotsin Eräilijät, Metsästäjäliitto). Työvaliokuntaan valittiin lisäksi Hannu Järveläinen, Pauli Poikonen ja Toni Rissanen (SMPS Keski-Savon Järvipelastajat) ja Leea Oksiala (Maanpuolustusnaiset Varkaus).

Varkauden paikallistoimikunta tekee jatkossa tiiviimpää yhteistyötä Vapepan Leppävirran ja Joroisten paikallistoimikuntien kanssa mm. koulutusten ja harjoitustoiminnan osalta. Vuoden 2019 tärkeimmät toimenpiteet ovat hälytysryhmien yhteystietojen päivityksen ohella ma 25.2. klo 16-19 Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa järjestettävä kaupunkietsintäharjoitus Varkaudessa sekä la 26.10. SPR:n Pisara 2019 -valmiusharjoitukseen osallistuminen.